Dags för upprustning

Det finns kanske inget som är så sorgligt som ett dåligt rustat lag. Visst, dålig motivation eller att man sällan får ihop schemat att faktiskt ses och träna är en sak. Och så finns det otaliga workshops på hur man tränar lagandan. Man kan göra resor ihop eller gå i kurser, höras på fritiden osv. Men sen är det ju det här med utrustningen. Stabila hockeyburar, kineshattar, koner. Har man inte det, så sjunker motivationen.


Det gäller egentligen allt från målnät till resultattavlor. Varför spara in på sånt som gör att träningen känns rolig och motiverande? Lägg ner några kronor extra på utrustningen, tycker jag. Nordic Sport har som ambition att bli ledande leverantörer för ishockey och fotboll, och är faktiskt redan etta som leverantör för friidrottsutrusning. Det behöver inte vara svårare än så faktiskt. Varför snåla in på det egentligen, när det är sån otrolig skillnad på att spela på ett utrymme som känns nytt och genomtänkt.

Satsa för lagets skull

Det kan vara kul att kasta in sig i rf.se och läsa på lite om hur statistiken ser ut för idrotten i Sverige idag. Jag blir otroligt glad när jag kan läsa om hur det satsas på ungdomsidrotten i Sverige idag. Unga behöver röra sig mer och samhället borde ta sitt ansvar. Samtidigt så är det nya tider för ishockeyn i stort, finns många tankar där. Men ett sätt att öka motivationen är ju att rusta upp ordentligt. ”Man är vad man äter” kanske kan översättas till ”Som man rustar får man spela”. Lite långsökt kanske, men ni fattar kanske vad jag menar.

Kanske är det här kärnan i varför jag dras till den här sporten. Den är ju speciell på det sättet att den kräver mycket av sin omgivning. Men okej! Lite inspiration så länge.