Röra på sig på jobbet

Att vi rör på oss är viktigt, det är nog knappast någon som har missat det. Att motionera eller hålla på med någon idrott gynnar vår hälsa, vår vikt och vårt allmänna tillstånd. Vi blir oftast gladare och piggare när vi ser till att lägga manken till och verkligen ta oss tiden till att motionera. Men det är inte så lätt att känna att man har den tid som behövs. En lösning kan vara att vi tränar mer på jobbet, och att våra arbetsgivare uppmuntrar sina anställda till att röra på sig, gärna tillsammans. Man kan exempelvis planera att en gång i veckan spela innebandy med kollegor innan jobbet. Då får man röra på sig och får träffa sina kollegor utanför jobbet en sväng, vilket kan vara kul och givande! I den här artikeln skriver man om hur viktigt det är att vi rör på oss och hur arbetsgivare kan främja det:

Ett företag som redan satsat på motion är det svenska teknikkonsultbolaget Rejlers med visionen att alla anställda ska ha så bra hälsa att de kan stå på startlinjen i Vasaloppet.

Företagets enheter har gym och tillgång till hälsosam mat. Tanken med närheten är att man ska hinna träna på jobbet utan att det tar så mycket tid att det inte blir av.

Tänk vad fint om det kunde vara så på ännu fler arbetsplatser, att man uppmuntrades till att röra på sig och att det hela underlättades av arbetsplatsen. För många är det nog en riktig dröm, men i takt med att medvetenheten om hur viktig motion och träning är för oss för att vi ska må bra så kanske fler och fler företag börjar göra så här!